miercuri, 25 iulie 2012

USL - o altă mizerie

Chiar dacă, așa cum spuneam într-o postare din iunie, ”nu mă aștept la nimic bun din partea USL”, nu credeam, totuși, cu doar 3-4 săptămâni în urmă, că gradul de impostură al acestei formațiuni va atinge un asemenea nivel, care nu doar mă dezgustă, dar mă și sperie. Pe mâna cui, oare, am încăput?
Scriu și eu ceea ce observ: în doar câteva zile, într-un mod fără precedent în ultimii 20 de ani, o formațiune politică (USL în acest caz) ia cu asalt instituțiile democratice ale Statului pentru a-și atinge un scop ultim: debarcarea lui Băsescu din funcție (adică Președintele ales al Statului), instaurarea lui Antonescu în locul acestuia (adică unul dintre Președinții unui partid aflat la Putere) si controlul total asupra Justiției (tocmai ce unul dintre liderii de baza ai Puterii fusese încarcerat). Mișcările sunt atent elaborate, gândite îndelung și cu repercursiuni evidente una asupra alteia, la fel ca pe o tablă de șah. Orice eroare este fatală, așa că promotorii nu-și permit să greșească sub nicio formă, dar nici să dea înapoi. Planul trebuie să aibă o precizie matematică și va trebui dus până la capăt, indiferent de consecințe. Și, după cum s-a văzut, exact așa s-a întâmplat. Duminică va fi aplicată (sau nu) lovitura finală. Dacă referendumul va fi invalidat, USL-ul va avea serioase probleme. Eu sper, deși nu cred, să se rupă.
În ultimele zile, campania de denigrare a Președintelui suspendat întrece în penibil orice imaginație. Astfel, aflăm de pe afișe, sau ni se urlă din megafoane că ”Băsescu ți-a luat pensia, noi ți-o dăm înapoi”; ”Băsescu ți-a tăiat salariul, noi o să ți-l mărim”; ”Băsescu te-a dat afară din servici, noi îți vom da un loc de muncă” etc. Îndemnurile jalnice sunt și ele prezente peste tot: ”mergi si votează DA ca să-l dăm afară pe Băsescu de la Cotroceni”; ”votează DA ca sa-ți recapeți demnitatea” etc. Iată cu ce vine USL-ul! De aici, răzbat cu tărie, cel putin două lucruri: această campanie este clar rău intenționată și, al doilea, campania se adresează, evident, celor ”mulți și proști”. De ce lor? Pentru că, de când se știe, PSD-ul a câștigat si s-a menținut la Putere cu ajutorul proștilor, pe care i-a manipulat și amăgit cum a vrut. În acest context, este extrem de surprinzătoare poziția PNL-ului care acceptă sa fie ”prietenul” (pervers) al celor umili și limitați. Cât de însetat de putere sa fi încât să cazi atât de ușor în capcana întinsă de PSD?
Cu toate că PSD-ul s-a bazat tot timpul pe prostime (și, datorită acestui fapt, are tot interesul ca prostia să reziste permanent la cote înalte), ura și minciuna deșănțate, vaporizate constant de USL, au atins și masele mai ”spălate” din rândurile populației. Astfel, oameni pe care îi credeam cu scaun la cap au început să spună că ”să ieșim să scăpăm de Băsescu”. De ce să scăpăm? Pentru că, zic ei, ”ăsta a făcut tot ce-i mai rău în țara asta, a tăiat tot, ne-a făcut de râsul lumii”. El a tăiat? ”Da, el. Că el n-a vrut să ne dea. El a ieșit la televizor și-a zis de tăieri”. Bine, dar reduceri, tăieri etc. s-au făcut și în Europa Occidentală, în SUA, în toată lumea civilizată. Asta ar însemna, conform logicii de la noi, ca și acolo să fie suspendați președinții sau regii? ”Ce Europa? Păi cât au ăia salariile? Se compară cu ale noastre? La ăia au avut de unde să taie”. Cam acestea sunt ”argumentele” celor dornici de suspendare, întărâtați permanent de USL pin canalele media.
Evident că USL-ul știe (dar nu spune) că nu doar Băsescu este vinovat de austeritate. Aici sunt niște mecanisme mult prea complicate pentru a putea fi deslușite de minți obișnuite. Însă, ceea ce face USL-ul în prezent este o impostură fără margini pentru că ațâță mincinos mase enorme din rândurile populației ca să demită un președinte ales. De ce face asta? Pentru că uslașii (cea mai mare parte a lor) sunt impostori, am spus-o. Dar mai e ceva: ei vor Puterea. Toată! Iar pentru a obține asta, sunt în stare de orice. PSD-ul - odios partid - nu s-a împăcat niciodată cu ideea de a fi, chiar și pentru scurt timp, în Opoziție. Când n-a avut încotro și a trebui să plece de la Putere, s-a comportat ca și cum ținea morțiș să ne spună ”lasă că o să vă arăt eu vouă”. Iar când a revenit, a făcut, de fiecare dată, prăpăd pe toate palierele. Mai mult, PSD-ul, partid de sorginte totalitară, nu poate accepta jumătăți de măsură. El vrea totul sau nimic. PSD-ul nu poate coabita, el vrea numai să dicteze, să ordone, iar alții să execute. Faptul că au preluat Puterea, dar nu aveau oameni în toate funcțiile cheie ale Statului, a fost o sursă de neîntrerupte neliniști, întâi pentru PSD, apoi pentru întreaga USL. Ca să-și calmeze aceste anxietăți, USL-ul a trecut rapid la atacuri de tip ”blitzkrieg”: în trei zile a schimbat si a amenințat tot ce se putea. Pentru preluarea puterii totale și îngenuncherea Justiției, mai aveau un singur ghimpe: Băsescu. Și, pentru a ”termina” și cu el, au pus în desfășurare atacul final, ce se va derula până duminică noaptea.
Europa, vazând toate acestea, s-a scandalizat. L-a chemat pe Ponta (îmi vine să vărs) să dea explicații. Micul Titulescu n-a știut ce să spună, s-a făcut de râs de cum a coborât din avion. ”Alții sunt de vină, grăia el abia auzit, prietenii lui Băsescu dezinformează, mint cât pot”. Chiar așa să fie? Păi, prietenii voștri unde sunt? Putea Băsescu să isterizeze o lume întreagă? Sau, să ne spună Ponta unde s-a mai întâmplat în Europa ce au făcut ei.
În țară, Titulescu cel Mic e viteaz. La cot cu Antonescu (alt personaj dezamăgitor), urlă cât poate că ei sunt cei buni și cei drepți, iar Băsescu e ”turbat” și își înfige ”colții de scorpion ca să sugă sângele poporului”. Antonescu nu se lasă mai prejos, iar din funcția de președinte interimar, face politică de partid într-un mod grobian. Invective de o duritate rară ies neîntrerupte din gura actualului/viitor Președinte. Mascaradă e puțin spus, dar parcă nici ură sau prostie nu e suficient.
La final aș vrea să fac o precizare: nu doresc să se înțeleagă din ce am spus că eu sunt fan Băsescu, sau că îl legitimez în tot ceea ce a făcut. Nici pe departe. Însă, de bine, de rău, era Președintele ales. Pretențiile USL-iștilor că ei fac ceea ce fac pentru a reveni la normalitate (care normalitate?), imi provoacă greață. Eu cred că scopul lor este cel pe care l-am prezentat mai sus, iar această formațiune nu este decât o altă mizerie care prostește proștii. Nimic mai mult.
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu